Executive coaching

Als mensen voor het eerst mijn coachkamer binnenkomen, en we ontmoeten elkaar,  raken aan de praat,  dan vallen mij hun potenties op. Diepgewortelde potenties en talenten die onaangeroerd wachten, verborgen achter beschermende façades: prachtige gouden hekken, roestige sloten, besmeurde flappengordijnen, verfijnd prikkeldraad. Grenzen in allerlei soorten en maten – soms vaag, soms helder – die overschreden moeten worden.

Kijkend over de slagboom aan de grens zie en proef ik als coach de belofte van nieuwe inzichten, onaangeroerd talent en het diepe verlangen van mensen naar innerlijke vrijheid en het ontplooien van die verborgen talenten. Daar laat ik mij graag door leiden. Ik begeleid mijn klanten in het verkennen en toelaten van de emotie aan die grens van doorbraak: de natuurlijke weerstand die ontstaat en de verbazing en vreugde als contact wordt gemaakt met de potentie die aan de andere kant blinkt. Aan die grens van doorbraak steun ik, sta achter mijn klanten, help ze afstand te nemen en reik technieken en werkvormen aan waarmee ze de rol van toeschouwer in kunnen nemen. Vanuit een metapositie onderzoeken ze hoe ze hun emotie kunnen toelaten en inzetten als antenne zodat ze vanuit zelf-vertrouwen keuzes kunnen maken. Keuzes die wellicht onorthodox zijn, misschien niet logisch lijken, maar wel kloppen: het groeiproces is op gang gebracht.

5-slider-coaching-0464

Onze klanten

1-slider-coaching-0404

Ik ben een echt grenzenmens en laat dit in mijn werk als coach tot uitdrukking komen. Ik maak graag gebruik van het onverwachte, het verrassende of het onconventionele en put daarvoor uit alles wat ik ontmoet: in mij en om mij. Ik vind het heerlijk om mensen in beweging te krijgen. Daarin komt de ‘grenzenmens’ in mij echt tot leven. Ik ben geboren en getogen aan de (lands)grens. Ik zoek graag grenzen op, verleg ze soms, intervenieer, maak provocatieve opmerkingen, stimuleer en kijk daar graag met humor naar. Bewustzijns- en persoonlijke ontwikkeling is serieuze stuff, maar er wordt ook veel gelachen.

Samen met mijn klant zoek ik naar technieken en werkvormen die hem of haar het beste passen en het meest effectief zijn. Daarbij kunnen we putten uit een breed spectrum: TA. RET, Mindfulness, Spiral Dynamics, Ofman, Johari-venster, Psychosynthese, Gestalt, Systemisch werk, visualisaties, en diverse technieken uit de mens-, communicatie-, organisatie- en managementwetenschappen.

Een coachtraject duurt doorgaans circa tien sessies. Een aantal klanten kiest (daarna) voor een continue vorm van 1-op-1-coaching, bijvoorbeeld vier maal per jaar. De sessies vinden plaats in mijn praktijken in Utrecht of Zuid-Limburg. Voor mijn werk als coach hanteer ik de NOBCO Ethische code.