Wat klanten zeggen

Bertie heeft me door haar scherpe blik en directe opmerkingen laten wankelen en tot inzichten laten komen, waarna ze elke keer concrete handvaten heeft aangereikt waardoor ik zelf verder kan groeien. Het was een ongelofelijk plezierig en uitdagend deel van een mooie reis.

Rinske - Adviseur

Toen ik met mijn managementteam in een diep dal zat, heeft Bertie ons geholpen duidelijk te krijgen wat er aan de hand was. Wij begrepen elkaar niet. Er kwam zicht in de voorkeuren en afkeuren van ons team. Dat heeft enorm geholpen om ieders rol duidelijk te krijgen en te ontdekken wat ontbrak in ons team.

Nel - Manager

Het coachingstraject dat ik volgde parallel aan de leiderschapsleergang, zette me aan het denken over mijn eigen functioneren en ambities. Door de coaching van Bertie kon ik op een aantal aspecten dieper ingaan. Ik kan nu bewustere keuzes maken in mijn werk, met name ten aanzien van activiteiten die ik zelf belangrijk vind of van me worden verwacht. Ik heb daardoor meer quality-time, zowel binnen mijn werk als prive.

Rick - Manager

Bertie weet snel tot de kern van de zaak te komen. Het is niet altijd fijn om in de spiegel te kijken die wordt voorgehouden, maar hielp wel om te ervaren wat mijn valkuilen en ontwikkelpunten waren. Het onbestemde vervelende gevoel dat ik vaak had als ik mezelf niet kon zijn, heb ik kunnen duiden en ik heb handvatten gekregen om daar iets mee te doen.

Henriette - Adviseur

Bertie is als coach bijzonder sterk in het onafhankelijk voorhouden van een spiegel. Zowel in groeps- als individuele sessies is ze zeer scherp in het achterhalen van de kern in de persoonlijke ontwikkeling. Ze beschikt over een breed palet van tools om mensen de juiste richting op te laten bewegen. Voor mij hebben de coachingsessies een dieper bewustzijn opgeleverd van mijn persoonlijke drijfveren, mijn interactie met mijn omgeving en van datgene dat mij energie geeft.

Eric - Directeur

Bertie heeft mij gecoacht in het kader van een senior management opleiding. Met verschillende technieken, maar zeker ook door haar warme confronterende werkwijze heeft ze me beter kennis laten maken met mijn eigen authenticiteit en verlangens. Hiervan heb ik elke dag in mijn privé- en werkleven plezier.

Bas - Manager

Coaching heeft mij geleerd om te gaan met mijn emoties, mijn gevoel te benoemen, grenzen te stellen, afstand te nemen en mijn sterke en zwakke punten te herkennen. Bertie brengt rust over en geeft mij de ruimte om te praten over hetgeen mij bezig houdt en het uiten van mijn emoties. Ze heeft me geleerd dat ik als mens waardevol ben. Coaching heeft mij vooral veel innerlijke rust en zelfvertrouwen gebracht. Het heeft mij geleerd te leven vanuit mijn eigen kracht.

Gertrud - Adviseur

Ik voel me nog lang geen spindoctor, maar deze intervisie bevatte voor mij een paar belangrijke leerpunten en heeft mij zeker een stap verder geholpen in dit vak. Getuige de reacties na afloop was ik daarin niet de enige.

deelnemer - Supervisie Adviseren

Coaching heeft mij inzicht gegeven in mijn functioneren en de bron van mijn reacties. Het geeft ruimte en vrijheid om te kunnen zijn wie je echt bent!

Ans - Adviseur

Coaching helpt mij mijn eigen blokkades te begrijpen en zaken anders te gaan doen. De steun van Bertie om dit steeds verder aan te scherpen en te blijven uitproberen is voor mij belangrijk geweest. Ik heb Bertie in de gesprekken ervaren als ‘prettig scherp’ - er is geen ontkomen aan. Juist die focus op inzicht en verandering maakt coaching voor mij relevant.

Natascha - Manager

Het coachtraject heb ik als erg prettig ervaren en het heeft me enorm goed gedaan qua zelfvertrouwen. Ik mis soms die fijne en eerlijk kritische gesprekken bij het kopje thee. Het was af en toe best confronterend, maar het hielp me iedere keer opnieuw aan nieuwe inzichten, wijsheden en praktische tips.

Jessica - Adviseur

…………maar dat vergt in de eerste plaats een zuiver bewustzijn over wat je voelt. En het vereist dat je je als adviseur kwetsbaar opstelt. Ja, dat kan ik volgen. Maar ergens bekruipt me toch het gevoel: om wie gaat het, om de adviseur of om degene die geadviseerd wordt?

deelnemer - Supervisie Adviseren

Bertie heeft me geholpen de krachtige spiegel van haar, mezelf te laten voorhouden. Dit heeft me rust gebracht en krachtiger gemaakt.

Lisette - Manager

Als ik probeer het effect van coaching in woorden te vertalen wordt het eigenlijk zo simpel als we geëindigd zijn bij de 1 na laatste coachsessie: "er gewoon zijn". Ik heb vrijdagavond op de bank een film gekeken "As it is in heaven" waarin Gabriella's song wordt gezongen die dit voor mij goed verwoorde. Jouw coachsessies en jij als persoon waren voor mij een van de dirigenten (analogie met de dirigent in As it is in heaven voor Gabriella).

Chris - Directeur

Coachen gaat voor mij over onderzoek naar wie ik in wezen ben (ook in mijn werk), wat ik belangrijk vind, wat past bij mij en wat niet, waardoor ik beter ga functioneren, in werk en privé. Ik kom dichter bij mijn eigen kern en heb daardoor meer plezier in mijn werk. Het heeft mij, op werkgebied en persoonlijk, weer een stuk verder gebracht.

Annet - Adviseur

Ik heb Bertie meegemaakt als trainer-coach in een groep en individueel. In beide gevallen is ze zeer inspirerend; ze voelt de groep en individuen in de groep zeer goed aan, en gebruikt de gebeurtenissen op een natuurlijke manier. De zeer prettige omgeving in Wijlre is perfect om echt los te komen van dagelijkse zaken; ik maak nog regelmatig gebruik van de inzichten die ze mij als coach heeft gebracht.

Erik - Directeur

coachen is een voor mij prettige manier van mijn leven weer op de rail zetten. Zonder te veroordelen of emotioneel betrokken te zijn geweest bij alles wat er is besproken heb jij mij gespiegeld en mij op een andere manier naar mijzelf en werkplek laten kijken. je hebt het steeds bij mij gelaten, het blijft in de toekomst ook hoe ik ermee omga en welke acties ik onderneem.

anoniem

Bertie, je hebt me vragen gesteld en dingen voorgespiegeld die ik wel wilde horen, maar waar ik ook een beetje bang voor was. Het antwoord erop en mijn bewuste keuzes die ik sindsdien maak geven me een enorme dosis ruimte, vertrouwen, vrijheid en rust: kracht dus.

Marianne - Manager en Adviseur

We leven en werken in een complexe wereld die veel van mij vraagt zowel persoonlijk als professioneel. In mijn werk voel ik vaak druk van buiten maar ook van binnenuit. Coaching helpt mij om ondanks al deze spanningsvelden mijn eigen koers te bepalen. Hierdoor vind ik meer voldoening in mijn werk en privéleven.

Jacqueline - Arts

Coaching heeft mij meer inzicht gegeven in mijzelf en hoe de omgeving op mij reageert. Ik ben mij veel bewuster geworden van mijn gewoontes en heb daar effectiever mee om leren gaan. Voor mij is coaching niet langer een abstract begrip, maar heeft mij geholpen in het zetten van een aantal concrete stappen. Wat Bertie voor mij het meest typeerde als coach is haar directheid op een vriendelijke en oprecht betrokken wijze.

Marco - Manager

Geen tips en technieken over hoe je een goede spindoctor wordt dus. Voor een enkeling wellicht een teleurstelling. Maar volgens Bertie begin je als adviseur omdat je deskundig bent. De intervisie gaat dan ook niet over inhoud, maar over ons eigen gedrag. Die bepaalt je succes als adviseur – en dus ook als spindoctor.

deelnemer - supervisie adviseren

Ik denk dat je voor mij een uitstekende coach was en ook bent. Gewoon omdat ik me veilig voelde en op mijn gemak. Je had geduld, ik voelde me begrepen en kon jou rustig de regie geven over mijn ontdekkingsreis. En niet te vergeten, we hebben erg veel gelachen. Coaching was voor mij een enerverende ontdekkingstocht naar mezelf, mijn waarden en mijn eigen gedrag. Het heeft mij geholpen meer op mijn intuïtie te vertrouwen en meer van mezelf te laten zien aan anderen

Harold - Manager en Adviseur

De afgelopen periode heb ik geprobeerd een ontwikkelstap te maken, maar dit lukte mij onvoldoende. Om toch deze stap te kunnen zetten heeft Bertie mij gecoached. De impact van haar werk is enorm: het heeft veel energie gekost en was af en toe erg confronterend. Tegelijkertijd is het mij gelukt om mijn gewenste ontwikkelstap te maken en ben ik hierdoor veel effectiever in mijn werk geworden. Voor mijn omgeving is het ook duidelijk merkbaar dat ik veranderd ben, hier krijg ik zeer veel positieve feedback op.

Martijn - Senior Adviseur

Coaching blijkt een zeer krachtige weg te zijn, die je laat zien welke power je in je hebt. Het is niet altijd een eenvoudige route, soms ronduit confronterend, maar je kúnt daadwerkelijk anders naar jezelf en je omgeving leren kijken en daardoor met nieuwe ervaringen daadwerkelijk effectiever gedrag gaan kiezen. Voor mij was het een mini-project, dat mij heeft geholpen bepaalde doelen te bereiken.

Pim - Business Information Manager

De coaching van Bertie was voor mij een reis in mijn binnenste op zoek naar verborgen schatten en onbekende barrieres. Het was geen makkelijke reis, wel heel waardevol.

Anne-Marie - Jurist

Tijdens de intervisie blijkt al snel dat aan de vraag 'Hoe beïnvloed ik mijn opdrachtgever?'een relatie ten grondslag ligt. Die vraag is lastig te beantwoorden als je niet bij die relatie wil stil staan. De intervisie van Bertie is confronterend, maar zó leerzaam, dat iedereen wel eens op de stoel van de inbrenger wil zitten.

deelnemer - Intervisie voor adviseurs

Ik heb meer inzicht in problemen, kan ze sneller en beter inschatten; Ik heb een hechtere samenwerking met leiding en collega’s; Ik heb goede lessen geleerd uit casuïstiek van anderen; Ik heb minder snel een oordeel en ben me meer bewust van mijn rol; Ik handel niet meteen, maar vraag door tot ik bij de essentie van het probleem ben; Ik maak nu beter gebruik van mijn intuïtie; Ik kan mezelf en anderen beter en sneller reflecteren; Ik ben persoonlijk en professioneel gegroeid.

deelnemers over Intervisie

Het coachtraject met Bertie bleek precies te zijn wat ik op dat moment in mijn leven nodig had. Ik leerde problemen en situaties in een ander perspectief te zien waardoor mijn hoop op verbetering weer terugkeerde. Bertie coacht respectvol en integer en is in haar benadering direct, met impact. Ik ben beter in contact gekomen met mijn gevoelsleven en met betrekking tot mijn zakelijke ontwikkeling heeft zij mij handvatten en tips meegegeven die meteen praktisch bruikbaar bleken, nu en in de toekomst.

Frouke - Beleidsadviseur P&O

Mijn werkgever bood mij coaching aan om mijn leiderschapsvaardigheden verder te ontwikkelen. Ik was sceptisch. Mijn beeld van coaching was zweverig, iets dat niet bij mij past. De manier van coaching liet echter heel veel ruimte voor mijn eigen invulling. De hands on mentaliteit die Bertie bij mij signaleerde heeft zij vertaald in een praktische aanpak die mij veel inzicht heeft gebracht in mijn eigen handelen en in mijzelf (mijn sterke en ontwikkelpunten). Het bracht mij passende handvatten en heeft ervoor gezorgd dat ik een completere manager ben geworden. Dat was ook direct zichtbaar in de samenwerking met mijn directe collega’s.

Jeroen - Manager

Ondanks dat ze niet meer bestaan in het €-tijdperk, zijn er door Berties werkwijze bij mij een heleboel kwartjes gevallen; over hoe organisaties opereren, over hoe besluitvormingsprocessen kunnen werken, over menselijke relaties en met name over hoe ìk me daarbinnen positioneer en hoe ik daarbinnen handel, wat mijn valkuilen zijn en wat mijn bijdrage is. Op een prettige maar directe manier heeft zij mij geholpen me steviger te voelen in mijn baan. De vele kwartjes die zijn gevallen, zijn van onschatbare waarde gebleken voor mijzelf en mijn (werk)omgeving.

Hanneke - Adviseur

De gesprekken met Bertie vormden voor mij als leidinggevende een baken in de alledaagse grilligheid. Heel wezenlijk samen door de uitdagingen heen gaan heeft mij ontwikkeld en inzicht gegeven waardoor ik zaken anders ben gaan zien. De gesprekken waren soms spiegelend of confronterend. Vrijwel altijd was er omlijsting met passende management theorieën en/of artikelen of relevante praktijkkennis. Het is Bertie gelukt om de inwendige knoppen te duiden en het nut van een goede bediening te onderstrepen. Het is nu aan mij. Vincent

Vincent - manager

Bertie kijkt dwars door mijn buitenkant heen. Met een warme, maar haarscherpe blik. Door mezelf zo beter te leren kennen weet ik ook beter: wat hoort bij mij, en wat bij de ander?

Katinka - adviseur

Ik vind coaching essentieel in je groei als persoon en in het functioneren op je werk. Je neemt jezelf altijd mee in de dingen die je doet. Inzicht in je eigen kwaliteiten, maar ook bewust te zijn van je eigen beperkingen en belemmeringen en waar die vandaan komen is essentieel. Coaching kan je helpen je eigen verantwoordelijkheid te nemen in het contact met de ander.

Nienke - directeur